Geschiedenis koor

In september 1975 is het gemengd koor ‘De Vredeburgers’ opgericht. Uit onderzoek bleek dat er toen behoefte bestond aan een gemengd koor voor volwassenen. Bob Bruschke werd bij dit koor de dirigent. Het koor startte met meer dan 60 koorleden. De naam van het koor werd gekoppeld aan het Cultureel Centrum Vredeburg. De muziek bestond toen uit bekende koorwerken van onder andere Verdi en daarnaast operettemuziek.

Periode met Huub Bruschke

Na 5 jaar is Bob Bruschke opgevolgd door zijn zoon Huub Bruschke. Deze dirigent veranderde de muziekkeuze: naast operamuziek zong het koor ook wereldlijke liederen. Vanaf 1992 werd er intensief samengewerkt met het mannenkoor “Cantiflora” uit Hillegom dat ook onder leiding van Huub Bruschke stond. In die tijd is ook een gezamenlijke CD gemaakt. Na 14 jaar besloot Huub Bruschke te stoppen in Limmen. Hij sloot zijn periode af met een prachtig slotconcert.

Huidige dirigent

In januari 1997 heeft Gerard Leegwater, onze huidige dirigent, het stokje overgenomen. Onder zijn deskundige leiding specialiseert het koor zich als operakoor. Meer informatie over het huidige koor onder vindt u op de pagina Koor.

Repetitieruimte

De repetities konden niet meer in het Cultureel Centrum Vredeburg plaatsvinden. Vanaf 1 januari 2009 zijn de repetities in het sfeervolle oude PKN-kerkje aan de Zuidkerkenlaan in Limmen.