Koor

Gemengd koor De Vredeburgers

Het gemengd koor ‘De Vredeburgers’ is in september 1975 opgericht. Sinds 1997 staat het koor onder leiding van dirigent Gerard Leegwater. We zingen vierstemmig: sopraan, alt, tenor en bas. Het huidige koor bestaat uit 37 enthousiaste leden uit Limmen, Castricum, Bakkum, Akersloot, Uitgeest, Heiloo en Alkmaar. Natuurlijk zijn leden van andere plaatsen zoals Egmond Binnen, Egmond aan Zee en Egmond aan den Hoef en Heemskerk ook van harte welkom.

Repertoire

In een gezellige en ontspannen sfeer streven we naar een optimale uitvoering van de zorgvuldig uitgekozen muziek. Het gaat dus om licht klassieke muziek waarvan het merendeel uit het operagenre komt. Er is in de loop der jaren een repertoire opgebouwd met muziek van diverse componisten uit verschillende stijlperioden. Voorbeelden zijn Rossini, Fauré, Verdi, Purcell, Haydn, Handel, Lorzing, Mozart), Händel. Bij de onderstaande informatie over concerten vind je een paar geluidsopnames van ons laatste concert.

Repetities

De repetities zijn op donderdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in het PKN-kerkje aan de Zuidkerkenlaan 23 in Limmen. Het oude en zeer fraaie kerkje is een sfeervolle gezellige ruimte om te repeteren en zorgt ook voor een geweldige akoestiek. Tussen de repetities is er een korte koffie-/theepauze. Na afloop is er gelegenheid, onder genot van een hapje en een drankje, om gezellig na te praten.

Concerten

We streven ernaar om jaarlijks een concert te geven met doorgaans één of meer gastsolisten. De concerten worden altijd in Limmen gehouden. De instrumentale begeleiding bestaat uit piano en/of eventueel aangevuld met een klein ensemble, bijvoorbeeld een strijkkwartet. Wilt je een concert bijwonen? Op deze pagina vind je de datum van onze concert(en).


Hieronder vind je 4 nummers die we hebben gezongen op ons herfstconcert van 5 november 2023.

Come away fellow sailors
Mi langero
Fear no danger
Juhe juhe

Hieronder vind je 4 korte muziekstukken die we hebben gezongen op ons herfstconcert van 30 oktober 2022. Bij het lied Coro di Mattadori hoort u vooral de heren zingen en bij Coro di Zingarella de vrouwen.

Ave Verum
Coro Baccanale
Coro di Mattadori
Coro di Zingarella

Nieuwe leden

Is je interesse gewekt? Kom rustig een keer geheel vrijblijvend op een van onze repetities en als je behoefte hebt aan een contact vooraf, neem dan contact met ons op. Op de pagina over lid worden, vind je praktische informatie.